11 Mart pazartesi akşamı, Mart Endometriozis Farkındalık Ayı kapsamında MSA Maslak’ta düzenlediğimiz EndoMutfak etkinliğimiz oldukça keyifli geçti. Dr. Pınar Bahat endometriozis hastalığında beslenmenin neden önemli olduğunu bizlere harika bir sunum ile özetledi. Ağrı kesici ve enflamasyon (doku iltihabı) azaltıcı özelliği olan besinlerin neler olduğu ile ilgili katılımcılarımızı bilgilendirdi. Tavsiye edilen diyet listesinden yola çıkarak hep birlikte mutfağa girdik ve ortaya harika tatlar ve görüntüler çıktı. Maslak Mutfak Sanatları Akademisine profesyonel yaklaşımları ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Endometriozis diyeti ile ilgili önerilerimize web sayfamız ulaşabilirsiniz. ⠀ ⠀
Birlikte hazırladığımız menümüz ise şöyle idi; zencefilli brokoli çorbası, akdeniz yeşillikleri salatası, zerdeçallı sote mercimek ile levrek fileto, nane gremolata ve karnıbahar püresi ile.